in

За пръв път от 94 години: Появи се първата участничка без грим на конкурс за красота (СНИМКИ)

Колаж: "Нова Варна"

В историята на 94-годишния конкурс „Мис Англия“, за първи път се появи участничка, която смело застана на сцената без никакъв грим. Мелиса Рауф, 20-годишна студентка по политология и кандидат за короната, предизвика нормите, влезе в полуфиналите и успешно премина към финалния кръг на конкурса.

Стопкадър: Youtube/Fabuk Tv

“Беше стряскащо изживяване, но беше и много вълнуващо да спечеля по този начин”, споделя момичето. Рауф не само че променя възприятията за красота, но и разтърсва обществените очаквания към женската визия на такива конкурси. Тя посочва, че много жени усещат социалния натиск да използват козметика, като добавя: „Нашите недостатъци правят всеки индивид уникален.“

Стопкадър: Youtube/Fabuk Tv

Социалните медии бързо се напълниха с подкрепящи съобщения към Мелиса, като множество млади жени споделят, че появата ѝ без грим ги е направила по-уверени в собствената им красота. „Исках да мога да помогна на момичетата да се чувстват по-добре за себе си. Исках да премахна всички стандарти за красота. Всяка жена е красива по свой собствен начин“, обяснява Мелиса, която иска да използва своята платформа за насърчаване на естествената красота.

Публикувано от Зоя Георгиева