in

Пеевски отвърна с гръмки думи след изказването на новия премиер на Северна Македония

Кадър: БНТ

Припомняме, че новият министър-председател на Северна Македония Християн Мицкоски обяви, че докато той е на пост „българският диктат няма да мине“ 

Новоизбраният премиер на Република Северна Македония избра конфронтацията и погазването на европейските принципи и от най-високата парламентарна трибуна даде заявка, че смята да отклони държавата от нейния евроатлантически път с думи, проповядващи вражда и омраза срещу европейска България, обяви председателят на ДПС Делян Пеевски.

Новият премиер на Северна Македония: Българският диктат няма да мине при мен

Според него арогантно декларираният отказ от изпълнение на договора с България, изискващ включването на българите в Конституцията с промени в основния закон, е грубо нарушение на процеса на интеграция на Северна Македония в Европейския съюз.

Той припомня, че преди повече от месец се е обърнал с предупреждение към Мицкоски, да не се опитва да употреби България за вътрешнополитическите си цели.

Пеевски обяви, че като държава ние няма да останем безучастни към тази поредна провокация.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/