Категории: България

Важно предложение за майките: Хиляди левове за второ и трето дете

Реклама

От БСП предлагат и промени в Закона за данъците върху доходите на физически лица, с които доходите от заплата на българите под 26 години да не се облагат с данъци

Еднократната помощ за всяко новородено второ или трето дете за работещи родители да е в размер не по-малък от седем пъти минималната работна заплата. Или за тази година, ако бъдат приети промените, това означава до 6530 лева.

Това предвиждат промени в Закона за семейните помощи за деца, внесени от БСП в Народното събрание. За работещи ще се приемат тези родители, които са били осигурени минимум 24 месеца преди раждането на детето.

Друга промяна в закона, която от БСП предлагат, е еднократната помощ за майка или осиновителка студентка, учеща редовна форма на обучение, да е в размер не по-малък от 10 минимални заплати, или 9330 лева към тази година.

От левицата се аргументират, че бедността и социалното разслоение на българското общество прогресивно нарастват. Разликата в доходите между най-бедните и най-богатите у нас е над осем пъти при средно в ЕС 5,5 пъти.

Освен това хората, които получават доходи под необходимите за нормален живот спрямо средните български стандарти, достигат 70%, а тези в риск от бедност или социално изключване са 40%.

От БСП предлагат и промени в Закона за данъците върху доходите на физически лица, с които доходите от заплата на българите под 26 години да не се облагат с данъци. Данъчната преференция се предвижда да действа от началото на трудовия път на младежите и да действа до навършване на 26 години.

Очаква се по този начин да се накарат младите да търсят реализация у нас, а не в чужбина. Според БСП временното намаление на данъчните постъпления ще бъде компенсирано многократно в бъдещи периоди.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Фитнес инструкторът на княгиня Калина: Дори и в чужбина говорят, че била много натренирана

Припомняме, че наскоро нашумя снимка на княгиня Калина Сакскобургготска, на която се вижда завидната форма,…

преди 30 минути

Във Варна възстановяват прекъснато улично осветление

На фирмите за поддръжка е наредено да бъде възстановено прекъснатото улично осветление в определени части…

преди 57 минути

Премиерът на РСМ: Договорът с България може да се предоговори

Новият министър-председател на Република Северна Македония Християн Мицкоски заяви, че Договорът за приятелство и добросъседство…

преди един час

От днес кафето и безалкохолните напитки в Гърция поскъпват

От днес се вдигат цените на кафето и безалкохолните напитки в съседна Гърция. Много клиенти…

преди един час

Дянков: В този състав правителството няма амбицията да вкара България в еврозоната

Бившият министър на финансите Симеон Дянков коментира предложения проектокабинет и изрази мнението си, че в…

преди един час

Във Варна наказват мъж, държал в плен младо момиче

От Районен съд - Варна съобщават за медия "Нова Варна", че мярка за неотклонение “задържане…

преди един час