in

Грузия разби Португалия в последния мач от група “F” – Евро 2024

Кадър: Youtube/mshaker

Грузия достигна първия голям турнир през март, но успехите продължават. Сега „малкият отбор” в състезанието стигна до фазата на елиминациите на Евро 2024. В последния мач от група “F” Грузия разгроми Португалия с 2:0.

Звездата Хвича Кварацхелия не се съмняваше в мащаба на резултата. „Това е най-добрият ден в живота на грузинците“, каза той, предава Би Би Си.

Грузия е класирана на 68 места под Португалия в класацията на ФИФА. Треньорът на Португалия Роберто Мартинес призна, че техните опоненти са показали „невероятна вяра“ и „заслужават уважение“.

Еуфоричните празненства след мача ще останат дълго в паметта, тъй като играчи и привърженици пяха и танцуваха заедно.

„Всички са толкова щастливи и ние току-що създадохме история, никой не би повярвал, че ще победим Португалия“, каза Кварацхелия.

„Показахме, че грузинският отбор може да го направи”.

Сега на грузинците им предстои мач от 1/8-финалите срещу Испания.

„Имаше подобно преживяване през март, когато Грузия се класира за турнира – но това е по-голямо“, каза грузинският футболен журналист Дато Лобжанидзе пред BBC Radio 5 Live.

„Тбилиси няма да спи тази вечер! Ще има много празненства по улиците, хората просто викат и се радват.“

По публикацията работи: Стажант-редактор Александра Камбурова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/