in

Израел атакува Сирия и Ливан

Кадър: Youtube/DW News

Тази нощ Израел е атакувал южната част на Сирия и на Ливан. По информация от сирийските власти има двама убити, както и ранени. Според ливански медии две израелски ракети са поразили квартал в град Набатиех в южната част на страната.

Двама души са били убити при израелски удар в Южна Сирия, съобщи официалната агенция САНА, позовавайки се на военен източник.

„Около 23:40 часа израелският враг извърши въздушно нападение от окупирания сирийски Голан, като нацели редица позиции в южния регион, убивайки двама души и ранявайки войник“, съобщава агенцията, след като първоначално съобщи за един загинал.

Сирийската противовъздушна отбрана също е свалила няколко ракети.

Съобщава се, че ударът е бил близо до Сайида Зейнаб, където се намира важно шиитско светилище и се защитава от проирански милиции и сирийската армия, предава The Times of Israel.

Според базираната в Обединеното кралство Сирийска обсерватория за правата на човека, ударът е бил насочен към сервизния център на фондация, свързана с проирански групи, включително ливанската терористична група Хизбула, и е убил трима души, включително възрастна жена, с други 11 ранени.

Междувременно израелски удар в сряда рани петима души, след като удари двуетажна сграда в град Набатия в Южен Ливан, според ливанските държавни медии, които казаха, че Израел е извършил около 10 удара по гранични региони през деня.

Ударът е унищожи сградата в Набатия около 22:00 часа, съобщи националната информационна агенция на Ливан.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/