in

Напрежение заради „Зелената зона“ в кв. Чайка: Паркоместата намаляват драстично

Снимка: Google Street View

Буферни паркинги и еднопосочно движение са сред възможните решения на намалените паркоместа в кв. „Чайка“, информират от общината. Сформирана е работна група, която предлага редица решения на въпроса с паркоместата в обсега на бъдещата „Зелена зона“ в кв. „Чайка“, научи медия „Нова Варна“.

Буферни паркинги на тревна фуга по протежението на булевардите „Васил Левски“ и „Княз Борис I“, както и еднопосочно движение между блоковете са сред потенциалните решения на въпроса за намалените паркоместа вследствие на подготовката за въвеждане на „Зелена зона“ в кв. „Чайка“. Това стана ясно след поредна среща на ръководството на Община Варна и експерти по градоустройство в администрацията днес.

Предложенията ще бъдат представени пред граждани на кв. „Чайка“ в понеделник, 1 юли, от 17:30 ч. в зала „Пленарна“ на Община Варна.

От администрацията напомнят, че преди физическото въвеждане на новите съоръжения и регламенти, първо трябва да се запознаят гражданите, да се направят изменения в Плана за организация на движението, а също и да се представи проект за финансиране в Общинския съвет.

Всичко това ще отнеме известно време, но важното е, че решение има, заяви кметът Коцев в обобщение на възможните корекции на „Зелената зона“ в кв. „Чайка“. Става дума за превръщане на част от разделителните ивици между локалните платна и булевардите, опасващи квартала, в помощни паркинги към „Зелена зона“, поясни Димитър Кирчев, директор на дирекция „Контрол и санкции“ в Община Варна. Другото ни решение е въвеждане на еднопосочно движение между блоковете, което ще ни позволи да усвоим части от платното, за да обособим допълнителни паркоместа между сградите, допълни той.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/