in

Рожден ден в руини – хиляди израелци се събраха в чест на отвлечената Наама Леви

Колаж: "Нова Варна"

Наама Леви е 19-годишно момиче, служещо в израелските отбранителни сили. На 7 октомври, по време на атаката на “Хамас” срещу Израел, тя бива отвлечена от палестинската групировка.

Няколко часа по-късно в интернет пространството се разпространи видео, на което се вижда младото момиче със завързани зад гърба ръце и окървавена задна част на панталона, водеща до съмнения за сексуално посегателство. Към днешна дата се смята, че е държана като заложник в Газа.

На 22 юни Леви навърши 20 години. В израелския град Тел Авив, хиляди души се събраха, за да отбележат рождения ден на младото момиче и да призоват за прекратяване на войната, съобщи “Ройтерс”.

Пускайки балони във въздуха и скандирайки под ритъма на барабани, протестиращите същевременно настояваха за освобождаването на всички заложници, взети от “Хамас”.

„Тя трябва да бъде тук със семейството си, с приятелите си“, каза Йони Леви, бащата на Наама, облечен в риза, украсена с образа на дъщеря му.

В четвъртък по-големият брат на Наама, Амит, сподели спомени за сестра си с “Ройтерс”, като посочи усмихнатото й лице на снимка в списание със заглавие: „Върнете я у дома“.

„Наистина нямам търпение да видя тази усмивка, когато тя се върне скоро“, каза той.

Превод и редакция: Стажант-редактор Александра Камбурова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/