in

Байдън към Тръмп по време на дебата: Имате морал, колкото „улична котка“

Колаж: "Нова Варна"

Джо Байдън и Доналд Тръмп се изправиха един срещу друг в президентски телевизионен дебат, по време на който бяха засегнати важните теми за САЩ и света. През цялото време дебатът беше осеян с обиди и нападки.

Лични нападки и обвинения в лъжа съпътстваха 90-те минути в ефира на Си Ен Ен. Двамата кандидати се явиха без публика на живо, а микрофоните им се изключваха автоматично, когато не беше техен ред да говорят.

Първите въпроси бяха фокусирани върху икономиката, тъй като социологическите проучвания показват, че американците са недоволни от работата на Байдън въпреки ръста на заплатите и ниската безработица. Байдън каза, че е наследил „хаос“, когато е поел президентския пост от Тръмп.

От своя страна Тръмп заяви, че е ръководил най-великата икономика в историята на САЩ преди пандемията.

Разбира се, в разговорът беше засегната и външната политика. Доналд Тръмп обяви, че не е съгласен с условията, поставени от Владимир Путин за мир в Украйна. Той обвини Байдън, че е слаб държавник. По думите му в противен случай Русия не би нападнала Украйна, както и „Хамас” – Израел.

„Всеки път, когато Зеленски идва в тази страна, той си тръгва с 60 милиарда долара. Той е най-великият търговец на всички времена. Аз ще уредя нещата между Путин и Зеленски като избран президент, преди да встъпя в длъжност през януари. Ще уредя тази война”, закани се категорично Доналд Тръмп.

След това Джо Байдън остро критикува Тръмп за присъдата му и неговата роля в бунтовете срещу Капитолия на 6 януари 2021 г., след предишния президентски вот.

„Единственият човек, който е осъден на тази сцена, е човекът, когото гледам сега. Това, което ви казва, не е истина. Факт е, че не е имало никакъв опит от негова страна да спре това, което се случва пред Капитолия. Всички хора, които са осъдени, заслужават да бъдат осъдени за престъпленията си. Помислете дори само за глобите, които сте получили – колко милиона долара дължите за тях – за тормоз над жена на публично място и още какво ли не, за секс с порнозвезда, докато жена ви е бременна. За какво изобщо говорите? Имате морал, колкото улична котка”, посочи настоящият президент на САЩ.

Предшественикът му отказа да поеме каквато и да било отговорност и заяви, че много от арестуваните при бунта са невинни.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/