in

Вкараха Брендо в съда с конвой: Остава в ареста

Колаж: "Нова Варна"

Днес Евелин Банев – Брендо се изправи пред съда, след като беше вкаран в сградата с конвой от два буса на съдебна охрана. Припомняме, че той се предаде доброволно на 24 юни (понеделник), депозирайки молба в СГС, с която е поискал признаване изпълнението на присъди от Италия и Румъния, с които им е наложено лишаване от свобода от 10 и 20 години

Софийският градски съд определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ за Евелин Банев – Брендо. СГП внесе искане за постоянен арест, а неговият адвокат Силвия Найденова настоя то да не бъде уважено.

Защитата на Евелин Банев уточни, че претендираната съществуваща възможност за прекъсване изпълнението на наказанието към момента е нереална.

Според съда, когато прокурорът е узнал, че е възможно да се проведе производство за мярката за арест по европейската заповед за арест, Банев е бил в затвора. Въпреки че първоначално съдът определи искането на прокуратурата като “нонсенс”, впоследствие реши, че е необходимо да бъде взета мярка за задържане под стража. Опасенията на състава са, че е възможно да бъде освободен преди да е приключил същинския процес, предава Нова.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/