Категории: Любопитно

Защо трябва да започвате деня си с джинджифилов шот?

Реклама

На пръв поглед джинджифилът не е нищо специално, но именно в него се крие тайната на силния имунитет. Във времето, в което живеем, е от изключителна важност всеки от нас да се грижи както за своето здраве, така и за това на околните. Все пак никой не иска да се превърне в развъдник на микроби. Точно тук се намесва магичното растение.

Има много ползи от консумацията на джинджифил – особено ако го приемате всеки ден, споделя “Вог Германия” със своите читатели: „Джинджифилът изглежда толкова незабележим отвън, но крие широк набор от медицински ефективни съставки вътре“, обяснява д-р Роман Хубер, ръководител на Университетския център по натуропатия във Фрайбург. „Поради тези причини това е лекарство, което често се използва в натуропатията.“

Ползите от приемането на доза джинджифил всеки ден

Джинджифилът стабилизира кръвната захар, подпомага усвояването на глюкозата в клетките и повишава инсулина. (Това свойство в момента се проучва като терапевтичен подход за пациенти с диабет тип 2.)

Контролирането на скоковете и спадовете на кръвната захар подпомага балансирането на теглото ни и поддържането на постоянно ниво на енергия.

Джинджифилът подсилва имунната система

В традиционната китайска медицина джинджифилът отдавна се използва като лечебно средство. Той е богат на желязо, магнезий, витамини В6 и С, цинк и антиоксиданти, които предпазват клетките от увреждане. Освен това има антибактериални и противовъзпалителни свойства и стимулира кръвообращението в лигавиците, което помага на дихателната система да изхвърли токсините. Всичко това допринася за голяма подкрепа на имунната система.

Джинджифилът подпомага храносмилането

Газовете и подуването стават част от миналото, когато джинджифилът влезе в ежедневието ви. Растението подпомага лесното преминаване на храната през стомашно-чревния тракт, насърчава изпразването на стомаха, предпазва микробиома на червата и облекчава гаденето.

Една доза джинджифил всеки ден

Нека започнем с това какво е джинджифилов шот. Джинджифиловият шот е освежаваща напитка с висока концентрация на кореноплодното растение, която бързо набира популярност по света и у нас.

Ако започнете да приемате пикантното питие всяка сутрин за периода от един месец, ще установите положителните ефекти и промяната в тонуса си. Силно вероятно е гладът ви за нещо сладко през деня също да намалее.

Как да си направите джинджифилови шотове у дома?

Разбира се, джинджифиловите шотове са лесно достъпни навсякъде, но имайте предвид, че има значителни разлики в качеството, когато става въпрос за готовите версии, закупени в обикновения супермаркет.

За да сте сигурни в своя имунитет, може да си направите джинджифилови шотове у дома, като просто смесите пресен корен от джинджифил с ябълка и вода в мощен блендер.

Също може да добавите пресен лимон, щипка кайенски пипер и малко мед за сладост.

По публикацията работи: Стажант-редактор Александра Камбурова

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Защо не трябва да пием студена вода и какво може да ни причини

Както ни е известно, лятото е сезонът, когато търсим начини да се охладим и задоволим…

преди 18 минути

49 души са загинали в катастрофи по пътищата на страната само за месец юни

Един човек е загинал, а 32-ма са ранени при станалите 24 тежки пътнотранспортни произшествия (ПТП)…

преди 56 минути

Прогонете змиите от двора си с тези растения

През лятото чести гости в зелените площи са змиите, но има растения, които ги прогонват.…

преди един час

Най-вкусната лятна манджа: Бърза и лесна рецепта

В летните жеги всеки иска да хапне нещо лесно за приготвяне и вкусно. Също така…

преди един час

Какви бяха първите думи на новият патриарх на България

Първите думи на вовия глава на Църквата бяха запомнящи се. Новият патриарх на България -…

преди един час

Нов случай на мъртъв делфин, изхвърлен от морето

Стана ясно, че морето изхвърли тялото на мъртъв делфин, а гледката натъжи летовниците на плажа…

преди един час