in

НИМХ с прогноза за времето по морето в събота: Ще бъде слънчево, но ветровито

Снимка: "Нова Варна"

Според прогнозите на НИМХ в съботния ден по Черноморието се очаква да духа умерен вятър от изток-североизток.

Очакванията са още преди полунощ тази вечер облачността да намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.

Утре ще бъде слънчево. В следобедните часове над източната половина от страната и планинските райони ще има купеста облачност, но ще остане почти без валежи. Ще духа слаб, в Източна България и Източните Родопи умерен североизточен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 30° и 35°, в София – около 29-30°.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но ще остане почти без валежи. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра – около 15°.

Над Черноморието ще бъде слънчево, но ветровито. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 26° и 30°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/