in

Обрат: Взеха решение за продуцента Нико Тупарев

Колаж: "Нова Варна"

Софийският градски съд освободи телевизионния продуцент Нико Тупарев. Припомняме, че преди това Софийската градска прокуратура поиска задържането му под стража или домашен арест. Според обвинението телевизионният продуцент е присвоил близо 1,5 млн. лв. от търговско дружество, в което е бил съдружник.

„Обвиняемият е бил само съдружник в търговското дружество наред със свидетеля Александър Тошев. Тошев е управлявал дружеството. Следва да бъде посочено и обстоятелството, че на Тупарев не е било възлагано изпълнението на каквото и да било управление на имущества. От материалите по делото не е снето обстоятелство явяващо се съществено спрямо обвинението срещу Тупарев”, заяви съдията по делото, предава бТВ.

Задържаха един от най-големите в тв бизнеса в България

Защитата на Тупарев подчерта, че няма риск от негово укриване, поиска неговото освобождение и налагане на парична гаранция.

„Моля да бъда оставен без мярка за неотклонения“, помоли Тупарев.

Според обвинението Тупарев в качеството си на съдружник на търговско дружество, е присвоил пари в размер на общо 1 441 000 лева. Това е станало след като Тупарев е наредил превод от сметки на дружеството в две банки към собствената си банкова сметка. Общото събрание на съдружниците в дружеството не е взимало подобно решение.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/