in

Симеон Дянков разкри кой ще е премиер, според него

Кадър: bTV

Бившият министър Симеон Дянков е убеден, че правителство ще има – с първия мандат на Борисовата партия.

За мен най-логично е премиер да бъде Росен Желязков и моята прогноза е, че именно той ще бъде предложен, каза Дянков, който бе вицепремиер и финансов министър в първия екип на Борисов. В последната предизборна кампания той често обикаляше страната с лидера Бойко Борисов. Според Дянков в кабинета ще има няколко силни имена от ГЕРБ, за да се подчертае, че това е правителство на първата политическа сила и отговорността е нейна. Най-логично е Делян Добрев, който е шампион по преференции на ГЕРБ да участва във властта, каза Дянков.

Той е на мнение, че с третия мандат няма да има правителство. Въпросът, който остава неизвестен, е дали правителството ще е с амбиция. Ако правителството е с амбиции, би трябвало в кабинета да е Делян Добрев, който помете ПП в Хасково. ПП в момента се опитва да намерят себе си, отбеляза Дянков.

Според него трима от служебните министри със сигурност ще останат в кабинета. Това са транспортния министър Георги Гвоздейков, образователният Галин Цоков и военният – Атанас Запрянов.

Дянков прогнозира още, че финансовият министър Людмила Петкова също се остане заради придвижването на България към еврозоната.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/