Категории: Варна

Във Варна възстановяват прекъснато улично осветление

Реклама

На фирмите за поддръжка е наредено да бъде възстановено прекъснатото улично осветление в определени части на град Варна, научи медия „Нова Варна“. Освен това продължават и ремонтите на платформите и асансьорите за хора с увреждания и майки с бебешки колички.

Подготвя се рехабилитация на осветлението по бул. „Цар Освободител“ (в района на автоборсите) и в централната част на район „Владислав Варненчик“ (по бул. „Св. Елена“, ДКЦ III).

Ще бъдат възстановени откраднатите кабели и в един от най-критичните участъци – този под автогарата на територията на район „Младост“, както и участъка от кръстовището на бул. „Христо Ботев“ до началото на Аспарухов мост и в пешеходния подлез на спирка „Осми декември“ на територията на район „Одесос“. С това поетапно започва възстановяването на уличното осветление, което редовно става обект на кражби и други вандалски набези, стана още ясно на днешната среща. По настояване на кмета Коцев е направена проверка и до края на деня ще бъде осветен и подлезът на Двореца на културата и спорта.

Продължават ремонтите на платформите и асансьорите за хора в неравностойно положение и майки с колички. Към днешна дата е възстановена работата на 9 асансьора и 7 платформи в подлезите.

Във връзка с подобряването на градската среда в централната част беше решено да се изготви разчет за необходимите средства за рехабилитация на компрометираните участъци от паважа по пешеходната зона, както и да се изчислят разходите за префугиране на алеята, водеща до входа на Морската градина след края на летния сезон.

Наредено беше още да се ремонтират пейките от градинката на Търговската гимназия до площад „Независимост“, както и тези на площад „Атлантическа солидарност“ (до ГХГ „Борис Георгиев“). През есента по пешеходната зона ще бъдат засадени нови дървета на мястото на липсващите. Дотогава е наредено да бъдат отстранени дънерите и да бъдат ремонтирани металните решетки.

Стана ясно и това, че до седмици ще бъдат доставени 20 седемкубикови контейнера за зелен отпадък, които да бъдат разпределени в новообразуваните жилищни зони около Варна.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Във Варна ще има благотворителен концерт в подкрепа на децата на загинали полицаи

Във Варна ще се проведе благотворителен концерт в подкрепа на децата на загинали полицаи. Събитието…

преди 12 минути

Решиха за убиеца на варненския DJ Теди

Стана ясно, че в Окръжна прокуратура – Варна са получени за изпълнение две присъди за…

преди 31 минути

Президентът след дългия ден в НС: Очевидно е, че политическата криза продължава

След дълги дебати приключи гласуването на проектокабинета "Желязков". 50-ото НС отхвърлиха номинацията на Росен Желязков…

преди 36 минути

Парламентът гласува: Има ли България редовно правителство?

След дълги дебати днес, в крайна сметка депутатите в 50-ото НС отхвърлиха номинацията на Росен…

преди 50 минути

Десетки българи са блокирани на летище София заради отменен полет

Десетки българи стоят с часове на летище София заради отменен полет на нискотарифна авиокомпания. Сред…

преди 58 минути

Масово изпочупени валидатори в автобусите във Варна заради вандали: Как да си купуваме билети?

От общинското дружество ТАСРУД припомнят, че с приложението TicketVarna пътуването в градския транспорт е по-изгодно.…

преди един час