Категории: Варна

Десетки българи се борят за медали на голям карате турнир край Варна

Реклама

Общо 60 българи ще се борят за киокушин медали в Световна купа Варна 2024. Тази година турнирът започва на 2 юли в Камчия при засилен интерес. Състезателите, които мерят сили на турнира, са от 28 държави.

България ще има силно присъствие на тазгодишния киокушин турнир Спортна купа Варна за юноши, девойки и кадети. Той започва на 2 юли от 10 часа в Спортно-оздравителния комплекс в Камчия, а 60 представители на страната ни ще се борят за медали в него. Състезанията ще бъдат в три възрастови групи – 14-15 години, 16-17 години и 18-21 години.

Интересът към Световната купа Варна и тази година е голям. Близо 300 състезатели от общо 28 страни ще излязат на татамитата, за да покажат най-доброто, на което са способни. Сред претендентите за медалите са представители както на екзотични държави като Бразилия, Боливия, Япония и Чили, така и киокушин състезатели, които идват чак от САЩ и Норвегия, за да вземат участие в престижния турнир.

В рамките на целия ден на 2 юли на отделни татамита ще се провеждат срещите на юноши, девойки и кадети. Шампионите и призьорите (1-3 място) във възрастовите категории 14-15 години и 16-17 години ще бъдат наградени с медали и грамоти, както и с купи от съответния клас. В категорията 18-21 години класиралите се от 1-4 място ще получат и парични награди.

Световна купа Варна 2024 за юноши, девойки и кадети между 14 и 21 години се организира като част от разнообразната програма на 18-ия Международен лагер по бойни спортове в Камчия, който стартира на 1 юли и ще продължи до 7 юли включително. Той е единствен по рода си в световните бойни спортове и се организира се от Международната професионална лига на KWU и Българската карате киокушин организация. Тази година в него ще се включат близо 2000 участници от цял свят, които ще имат възможност да тренират кикбокс, киокушин, кудо, иайдо с едни от най-големите имена в бойните спортове като шихан Акира Масуда, шихан Семи Шилт и Ернесто Хуст, Алберт Краус, световноизвестните бойни майстори шихан Франсиско Фильо, шихан Глаубе Фейтоса, сенсей Евертън Тейшейра, сенсей Тариел Николейшвили и сенсей Захари Дамянов.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Жена и 10-годишно дете са с опасност за живота след инциденти в Пловдив и Раковски

От пловдивската полиция съобщават, че жена и дете са в тежко състояние след настъпили пътни…

преди 23 минути

Бойко Борисов излезе от залата, докато Денков се изказва: Стана, след като споменаха запалилия се Пламен Горанов от Варна

Днес депутатите гласуват проектокабинета „Желязков”. В разгара на дискусиите, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов напусна…

преди 32 минути

Увеличиха се случаите на COVID-19 в тази страна в Европа

Стана ясно, че в Белгия се отчита чувствително повишение на случаите на заразени с COVID-19. …

преди 48 минути

Николай Марков обяви, че наближава часът на истината и маските ще паднат

Председателят на парламентарната група на партия "Величие" Николай Марков обяви, че скоро ще стане ясно…

преди 55 минути

Ще събере ли подкрепа проектокабинетът? Желязков: Предложеният от мен състав не е от поредните, а от проверените министри (ВИДЕО)

Парламентът ще гласува предложения от ГЕРБ-СДС кабинет на Росен Желязков. Кандидатът за премиер представи структурата…

преди един час

Гугъл преводач вече може да превежда от и на ромски език

Гугъл преводач добави още 110 езика към системата си, като сред тях е и ромският,…

преди един час