Категории: Варна

Кметът Коцев е обвинен в откровени лъжи, проверими с факти, от предшественика си (ДОКУМЕНТИ)

Реклама

Ето какво написа предходният градоначалник на Варна в социалните мрежи (Тексът е без редакторска намеса)

Коцев „лъже-маже“ на едро. Когато се опитваш да лъжеш хората за елементарно проверими неща, с цел да замажеш собствената си некадърност и управленска немощ, показваш истинско отчаяние от своето „неможене“. В последния си пост Коцев се опитва да внуши, че в общинския съвет се забавяли проектите на Варна.

Първото му лъжовно твърдение е, че на последната сесия на общинския съвет на 27 юни не са гласувани средства за доклади за съответствие, което водило до забавянето на проектите.

🔶 Фактите:
1️⃣ Всеки последен четвъртък от месеца има сесия на ОС. Преди това има заседания на различни комисии, които разглеждат внесените преписки и предложения. За да се насрочи сесията три дена преди сесията се събира председателски съвет и се уточнява дневния ред, на база на проведените комисии. Въпросната докладна на Коцев е внесена късно и не е била разгледана от никоя комисия преди приемането на дневния ред. Важно – Коцев е знаел още от 22 април, че трябва такова решение на съвета – във въпросната докладна на Коцев на снимка 2 в коментарите ще видите, че Коцев е разбрал и от писмо от министерството на финансите, че трябва такова решение на съвета още на 22 април (въпреки, че това е ясно много по-рано). Е, ако са толкова важни тези доклади за съответствие, защо между 22 април и края на юни Коцев не успя да си внесе докладната?

2️⃣ А сега по същество. В таблица 3 в коментари ще видите, че всъщност Коцев изобщо не е опрял до доклади за съответствие. Защото „експертите“ му не работят и не са придвижили сами нито един проект напред. Нека ги покажат тези проекти ако ги имат. Но не могат да ги имат защото не са провели процедури по възлагането им!!! Единствено за пътя за Галата, Вапцаров и Капитан Райчо трябва ДС! Ама това се знае от много време.

3️⃣ За новата сграда на МГ – добре се знаеше, че срокът за предаване на проекта след възлагането му е кратък. По мои сметки трябваше да е готов по Ивановден, но в крайна сметка, макар и с леко забавяне, е от месеци в общината и не се прави нищо по него. За което неколкократно алармирах!!! Въпросът е приет ли е официално този проект, кога и от кого? Или стои още в кашони? И след като се знаеше отдавна за него защо още в бюджета не се заложиха средства за надзор и ДС? А сумата, която е в докладната, само за доклад за съответствие ли е? Защото е десетки пъти по-голяма от другите
🔹 За ул. „Александър Стамболийски“ ще напиша отделно. Както и за другите внушения в поста на Коцев.

🔶 Изводите са следните:
1️⃣ За осем месеца Коцев и „експертите“ около него не са придвижили почти нищо напред.

2️⃣ Липсата на резултати поражда нуждата от оправдания

3️⃣ Месеци наред не правиш нищо, после внасяш в последния момент и в разрез с правила и срокове докладна в съвета за неща, които не ти трябват в момента. И започваш да внушаваш, че някой ти пречи

4️⃣ На лъжата краката са къси – вижте таблица 3 в коментари.
🔶 Искам и да напомня на Коцев, а и на всички, няколко неща:
🔹1. Финансирането от държавата в размер на 100 милиона лева за Варна за общински проекти бе включено в държавния бюджет като изрично настояване на парламентарната група на ГЕРБ.
🔹2. Благодарение на групата на ГЕРБ в общинския съвет бе приет бюджет на общината за тази годиан, разбира се с много промени в интерес на хората – здравеопазване, социални дейности, образование, спорт, култура, транспорт, инфраструктура и т.н. Не подкрепиха бюджета тези, които избраха Коцев за кмет.
🔹3. Три години правителствата на промяната не дадоха нищо за общински проекти на Варна
🔹4. Не успяха и три години да отворят нито една европрограма от новия програмен период, който започна на 1 януари 2021 г.
🔹5. Забавиха брутално плана за възстановяване. И в момента почти нищо не се прави по тези проекти, въпреки че получихме одобрение за над 30 милиона лева още преди местните избори
🔹6. Имаме одобрени и 80 милиона за саниране, но също нищо не се е придвижило месеци наред, въпреки многократните ни напомняния
🔶 Варна има рекорден бюджет спрямо предходните години и огромно финансиране от държавата и еврофондовете. А нищо не се случва. Заради Коцев и „експертите“ му. Заради „неможенето“ и заигравките им, освен че нищо не се случва, има и огромен риск за загуба на средства.
#НЕМОЖАЧИ
Е, направиха конкурс за ново лого (вижте в коментари).
И в кампанията откриха една чужда чешма срещу дом Младост, но забраниха пиенето на вода от нея, помните ли? 😉😀

Документи:

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Дъжд и гръмотевици на места по Черноморието днес: Има условия за градушки

Днес на много места в страната ще се развива купесто-дъждовна облачност, като такива са очакванията…

преди 18 минути

Георги Костов: Моделът Коцев не успява да доведе до обединение на града (ВИДЕО)

Днес, в предаването "Активни Варненци", Николай Танчев ни среща с Георги Костов. Той е сред…

преди 14 часа

Президентът: Правителство на малцинството носи рискове. Изисква отговорност и смелост

Президентът Румен Радев говори пред журналисти по актуални теми, по време на официалното си посещение…

преди 14 часа

Алтернативата на гражданите – Варна: Съмнителна организация провежда среща с граждани за общия устройствен план в Общината

Днес във Варна се проведе дискусия на тема Общият устройствен план на Варна – гаранция…

преди 14 часа

Обрат: Съдът освободи бившия областен лидер на ДПС във Варна Сали Табаков без мярка за неотклонение

Стана ясно, че съдът е взел решение да освободи бившия областен лидер на ДПС във…

преди 14 часа

Важно за варненци: „Зелена зона“ засега няма да има

"Зелената зона" няма да се въвежда, докато не се постигне базов обществен консенсус по темата,…

преди 14 часа