Категории: България

Немислима агресия към полицаи: Група от хора обгради патрулки в българско село

Реклама

От Апелативна прокуратура – Варна съобщават за медия „Нова Варна“, че петима мъже са били привлечени към наказателна отговорност от Районна прокуратура – Разград във връзка с извършени хулигански действия срещу полицейски служители в село Ясеновец. Двама от привлечените към наказателна отговорност са непълнолетни.

Работата по образуваното за случая от нощта на 29 юни 2024 година досъдебно производство продължава активно за изясняване на всички лица, участвали пряко в инцидента, както и за тези нанесли щети по служебния полицейски автомобил. До момента са извършени множество разпити на свидетели, претърсвания и разпознавания, целящи установяване по категоричен начин всички участници в непристойните действия срещу два полицейски екипа на ОД на МВР – Разград.

До инцидента се стигнало след като водач на автомобил опитал да избегне проверка от органите на реда около полунощ на 29 юни. Вместо да спре колата, той ускорил и опитал да избяга от полицейските служители и да се укрие. Докато бяга, водачът се блъснал последователно в контейнер за отпадъци и в електрически стълб. Установено е, че катастрофиралият автомобил се управлява от непълнолетен и неправоспособен 17-годишен младеж от селото.

Докато полицейските служители извършват своите задължения по служба, около тях се събрала група от жители на село Ясеновец, които започнали да ги псуват и обиждат, отправяли закани към тях и блъскали по служебния полицейски автомобил. За съдействие на място е изпратен още един полицейски патрул. Групата обградила и него, като насочила агресията си и към пристигналите допълнително полицаи. Катастрофиралият автомобил бил укрит, водачът му също. По-късно младежът е намерен, разпознат и провлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК.

По време на инцидента друг младеж – на 16 години, изкъртил една от регистрационните табели на служебен полицейски автомобил. Той също е привлечен към наказателна отговорност за извършеното деяние.

Други трима мъже – двама на 30 г. и един на 31 г. са привлечени към наказателна отговорност за това, че в съучастие като съизвършители, извършили непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото и оказали съпротива на орган на властта, изпълняващ своите задължения по опазване на обществения ред.

При проявата били хвърлени камъни по служебните автомобили на полицаите, с един от които е счупено задно панорамно стъкло на един от тях. Работи се активно за установяване на фактическия извършител на това деяние с оглед привличането му към наказателна отговорност.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Бойко Борисов: Листопадите от другите партии не ни касаят

Часове преди да започне гласуването на кабинета „Желязков”, лидерът на ГЕРБ коментира ситуацията „ГЕРБ категорично…

преди 8 минути

Асен Василев за проектокабинета: Подкрепа за котка в чувал няма как да бъде дадена

Асен Василев от ПП-ДБ обяви, че остават категорични в позицията си, че няма да дадат…

преди 14 минути

Пак хванаха дрогиран шофьор край Варна

В късния следобед на вчерашния ден служители на РУ-Белослав спрели за проверка лек автомобил, информират…

преди 19 минути

Варненската полиция хвана младеж с наркотици

От пресцентъра на ОДМВР-Варна съобщават за медия "Нова Варна", че е бил задържан 20-годишен мъж,…

преди 24 минути

Наказват Ренета, упоила до смърт и ограбила студент в хотел във Варна

От Апелативен съд - Варна съобщават за медия "Нова Варна", че присъдата за жената е…

преди 31 минути

Предупредиха част от Варна: Страшна прогноза за буря

Кметът на район "Владислав Варненчик" във Варна Николай Костадинов предупреди жителите, че се очаква опасно…

преди 44 минути