in

Община Варна кани гражданите от кв. „Чайка“ на разяснителна среща за бъдещата „Зелената зона“

Снимка: Google Street View

В предложението за покана, не фигурират другите микрорайони, които представляват над 70% от новата „Зелена зона“. Мерките за изтласквне на трафика са част от Европейска политика за развитие на големите градове. 

Ръководството на Община Варна кани гражданите от кв. „Чайка“ на разяснителна среща за бъдещата „Зелената зона“, научи медия „Нова Варна“. Сформирана е извънредна работна група, която предлага редица решения на въпроса с паркоместата

Гражданите от кв. „Чайка“ са поканени на разяснителна среща за бъдещата „Зелената зона“, която ще се проведе днес, 1 юли, от 17:30 ч. в зала „Пленарна“ на Община Варна.

За намиране на потенциални решения на въпроса за намалените паркоместа вследствие на подготовката за въвеждане на „Зелена зона“ в кв. „Чайка“, кметът Благомир Коцев сформира извънредна работна група. Предложените варианти са изграждане на буферни паркинги на тревна фуга по протежението на булевардите „Васил Левски“ и „Княз Борис I“, както и еднопосочно движение между блоковете.

От администрацията напомнят, че преди физическото въвеждане на новите съоръжения и регламенти, първо трябва да се запознаят гражданите, да се направят изменения в Плана за организация на движението, а също и да се представи проект за финансиране в Общинския съвет.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/