in

От днес във Варна и областта са с нова цена на тока

Колаж: "Нова Варна"

Стана ясно, че цената на електроенергията за бита за клиентите на „Енерго про“ през следващата една година ще е с 0,49% по-ниска.

КЕВР прие решение за цените в сектор „Електроенергетика“, които влизат в сила от 1 юли 2024 г. за следващия едногодишен ценови период до 30.06.2025 г.

След отчитане на всички ценообразуващи елементи и прилагане на методиката за ценообразуване, Комисията утвърди средно увеличение на цената на електроенергията за битовите потребители с 1,77%.

През последните 10 години няма друго ценово решение на Комисията, в което промяната на средната цена на електрическата енергия да е била само 1,77 %. Увеличението винаги е била по-високо – през 2023 г. то беше 4,7%, през 2022 г. – 4,3%.

За клиентите на „Електрохолд“ цената нараства с 3,10 %, на ЕВН – с 1,85 %, а за клиентите на „Енерго Про“ тя намалява с 0,49 %. В тези цени са включени и цените за мрежовите услуги.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/