in

В това училище във Варна основен ремонт не е правен от 1981 година

Снимка: Община Варна

Ръководството на общината започна огледи на училища във Варна, в които не е правен основен ремонт от години. Целта е да се постигне необходимата проектна готовност за финансиране по различни европейски и национални програми, които предстоят. 

Първото посещение е в Средно училище „Неофит Бозвели“ в район „Младост“. Директорът Ивелина Петкова показа в колко лошо състояние се намира материалната база.

Училището е открито през 1981 година и оттогава основен ремонт не е правен. Със средства от родители са освежени занималните на подготвителните групи. През зимата температурата е на ръба на минимума за провеждане на учебни занятия, отоплителната инсталация има нужда от ремонт, санитарните помещения в едното крило – също, както и покривът, на места – дограмата, а обзавеждането трябва да се подмени, разказа директорът на училището Ивелина Петкова. Физкултурният салон е също със сериозни течове по тавана, а столовата не може да се използва.

Снимка: Община Варна

Общината мобилизира ресурс да се подготви ремонт на сградата на училището и постигане на безопасната ѝ експлоатация, в това число въвеждане на мерки за енергийна ефективност, достъпност и благоустрояване на дворни пространства и др.

По думите на директора Ивелина Петкова училището може да организира учебния процес така, че евентуален ремонт да не попречи на провеждането на занятията. В СУ „Неофит Бозвели“ учат деца от 1 до 12 клас в общо 34 паралелки в едносменен режим на обучение. Общият брой на служителите е 93, а на децата и учениците – 776, като броят им спрямо 2022/ 2023 год. бележи увеличение с 80 ученици.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/