in

Малък сервиз във Варна реновира и дарява техника на нуждаещи се хора

Колаж: "Нова Варна"

Дари и помогни със стара техника на човек в нужда!

От 2014 г. една фирма във Варна се занимава със всякакви компютърни услуги и изработка и поддръжка на сайтове. Сега собственикът ѝ решава да помага на тези, които имат нужда от телефон, таблет, лаптоп, компютър, монитор и др. техника. 

Ето и как се заражда идеята му: 

„В сервиза често идват хора, които носят по-остаряла техника. Те питат „Трябва ли ти за нещо или да го изхвърля някъде?“. При което реших да ги освежаваме и даряваме на тези, които имат нуждата и биха им помогнали подобни уреди. Неотдавна създадохме darilnik.eu за моя приятел Теодор и говорих с него да ги пуска там, за да могат да ги вземат наистина нуждаещи се хора. Разпространихме навсякъде в мрежата пост, в който е описано накратко всичко.“

Сервизът или по-точно приемната на WD Computers Varna се намира в павилион №105 на Пазар централен, ул. „Фредерик Жолио Кюри“ №51а (на прехода в края на блока) или ул. „Доктор Пискюлиев“ №50, на гърба (от задната страна) на реда с клетките на Пазари ЕАД, за да влезете с автомобил минете през паркинга покрай Бебе борсите на ул. „Георги Бенковски“ 64E. Помещението е малко защото е приемна, техниката се ремонтира и съхранява на друго място, това не бива да ви притеснява.

Ако и вие имате ли стари ненужни:

  • компютри
  • лаптопи
  • монитори
  • телефони
  • таблети
  • периферия и др. и желаете да ги дарите вместо да ги изхвърлите, занесете ги при тях, ако са все още в работещ вид ще ги освежат, реставрират доколкото е възможно и ще ги дарят на тези, които имат нужда от такива, но нямат възможност да си ги закупят чрез платформата Дарилник – darilnik.eu. В тази страница d.wdl.bg можете да видите повече информация за каузата и даренията.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/