in

Мощна буря помля страна на Балканите: Вижте „страшилището“, извисило се в небето (СНИМКИ)

Колаж: "Нова Варна"

Мощна буря, придружена от гръмотевици, връхлетя Хърватия и причини сериозни материални щети. Стихията е застигнала Загреб вчера следобед, отнасяйки покриви на къщи, поваляйки дървета и предизвиквайки наводнения.

В областния център са постъпили около 30 сигнала от граждани за последствията от бурята, свързани с отнесени покриви от къщи, щети по комини, паднали дървета върху електропроводи, пътища и превозни средства, съобщава изданието Sarajevo Times.

Трамваите бяха спрени в Загреб заради падащи дървета, а в Запрешич покриви отлетяха от къщи. В Дуги пътищата бяха наводнени след силна градушка, съобщават хърватските медии.

Метеоролозите обявиха гръмотевични бури със силен вятър и градушки. На места градовите зърна са били с размери на орех и дори по-големи.

За следобед и вечерта е издадено червено предупреждение за Загреб и Осиек, оранжево за Риека и жълто за Карловац и Госпич.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/