in

Орбан изненадващо посети Украйна

Снимка: Facebook/Orbán Viktor

Премиерът на Украйна Виктор Орбан пристигна на изненадващо посещение в Украйна днес (2 юли). Това е неговото първо посещение от началото на войната между Русия и Украйна.

Орбан, смятан за най-големия съюзник на Русия в ЕС, след като многократно възпрепятства усилията за подкрепа на Киев, включително със спиране на помощта и кандидатурата на Украйна да се присъедини към блока, беше един от малкото европейски лидери, които не са посещавали Украйна, откакто Русия нахлу през февруари 2022 г, съобщава Политико.

Орбан е пристигнал в Киев тази сутрин, за да обсъди европейския мир с президента Володимир Зеленски, обяви говорителят на Орбан Золтан Ковач в социалната мрежа „X“.

Тяхната дискусия „ще се съсредоточи върху възможностите за постигане на мир, както и върху текущите въпроси в унгарско-украинските двустранни отношения“, добави Ковач.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/