in

Премахват опасно дърво във Варна

Снимка: Община Варна

Стана ясно, че ще бъде премахнато опасно дърво на ул. „Петър Попов“ в КК „Ален мак“, Варна. Посочва се, че дървото е изсъхнало и опасно.

Даден е срок до 24 часа за неговото отстраняване, съгласно графика на заетост на вишката, която е необходима.

Поет е ангажимент и за незабавни действия по обезопасяването на тротоарите по ремонтираната улица. При оглед в участъка до хотел „Детелина“ са забелязани необезопасени дълбоки изкопи по тротоарите, които са оставени заради стълбовете за улично осветление, както и необезопасени кабели.

На изпълнителите е дадено нареждане стесненият заради дървото тротоар от едва 60 сантиметра да се разшири според стандартите. Останалите участъци от пътя също трябва да се приведат в съответствие с нормите. Наредено е също да се рехабилитира и теренът на кръстовището зад хотел „Детелина“, въпреки че там от есента започва ремонт на цялото трасе до края на ул. „Петър Попов“. Целта е да се отстрани рискът от инциденти.

Наредено е да се ремонтират и несветещи 11 улични лампи, близо до турския ресторант в „Ален мак“, за които гражданите от района са информирали.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/