Категории: Варна

Браво: България завоюва 14 медала от Световна купа Варна 2024

Реклама

България грабна 14 медала от Световна купа Варна 2024. На татамитата излязоха 326 киокушин състезатели от 29 страни, съобщават организаторите.

Много приповдигнато настроение, емоции, оспорвани, интересни и зрелищни срещи предложи Спортна купа Варна за юноши, девойки и кадети. Тя се проведе на 2 юли в Камчия и изправи над 300 киокушин състезатели между 14 и 21 години в надпревара за престижните медали. България се включи в турнира с 60 родни киокушин състезатели, а положителната равносметка за страната ни са 14 шампиони с 2 златни, 4 сребърни и 8 бронзови медали.

Гордостта за родината ни донесоха кадетите /категория 18-21 г./ Моника Стоянова и Виктор Колев, които спечелиха златните медали за страната. Сребърните медалисти са Йоана Дафинкчиева, Александра Иванова, Християна Димитрова и Кристиян Велков.

Сред претендентите за медалите бяха представители на общо 29 държави, сред които Бразилия, Боливия, Япония и Чили, а също така и киокушин състезатели, които пристигнаха чак от САЩ и Норвегия, за да вземат участие в престижния турнир. С най-добро представяне на Световна купа Варна 2024 и най-много медали – общо 34 се откроиха представителите на Казахстан. Втори по брой отличия в отборната класацията с 14 медала се наредиха родните състезатели от България, а на трето място в състезанието с 3 медала застанаха представителите на Унгария.

Световна купа Варна 2024 за юноши, девойки и кадети между 14 и 21 години се организира като част от разнообразната програма на 18-ия Международен лагер по бойни спортове в Камчия, който стартира на 1 юли и ще продължи до 7 юли включително. Той е единствен по рода си в световните бойни спортове и се организира се от Международната професионална лига на KWU и Българската карате киокушин организация. Тази година в него ще се включат близо 2000 участници от цял свят, които ще имат възможност да тренират кикбокс, киокушин, кудо, иайдо с едни от най-големите имена в бойните спортове като шихан Акира Масуда, шихан Семи Шилт и Ернесто Хуст, Алберт Краус, световноизвестните бойни майстори шихан Франсиско Фильо, шихан Глаубе Фейтоса, сенсей Евертън Тейшейра, сенсей Тариел Николейшвили и сенсей Захари Дамянов.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Черен гларус изуми хората във Варна (ВИДЕО)

Черен гларус се разходи по варненския плаж. Видеото ни изпрати читател на медия "Нова Варна".…

преди 22 минути

24 пияни и 10 дрогирани шофьори са изловени по родните пътища за денонощие

От МВР предоставиха за медия "Нова Варна" междинни резултати от специализираната полицейска операция за спазване…

преди 55 минути

Вдигат с кран уникалната за България мраморна статуя на бог Хермес

В античния град край Петрич Хераклея Синтика бе открита уникална мраморна статуя. От екипа археолози,…

преди един час

Обявиха тревожни данни за сиренето в България

Анализ на земеделското министерство сочи, че близо 20 на сто от кравето сирене, произведено през…

преди един час

Дания обвини банка в изпиране на 3,5 млрд. евро за руснаци

Дания обвини скандинавска банка в изпиране на 3,5 млрд. евро за руски клиенти. Това съобщиха…

преди 2 часа

НОИ – Варна хвана измами с пенсии

След проверки на НОИ Варна са установени много измами със средства от бюджета на общественото…

преди 2 часа