in

Махнаха опасното дърво във Варна, за което сигнализираха граждани

Снимки: Община Варна

Припомняме, че граждани бяха сигнализирали за опасно дърво в КК „Ален мак“, Варна. Въпросното дърво вече е премахнато, научи медия „Нова Варна“

Опасното дърво на ул. „Петър Попов“ в КК „Ален мак“ днес беше премахнато. За него граждани сигнализираха през уикенда. Веднага беше извършен оглед от озеленители. Те са констатирали, че дървото – от вида Бряст, е напълно сухо, наклонено и опасно. То е в недобро фитосанитарно състояние, с напукана и обелена кора по ствола. Бе разпоредено за 24 часа то да бъде премахнато, съгласно графика на заетост на вишката, която е необходима.

От днес са запълнени и обезопасени дълбоките изкопи, оставени по тротоарите за стълбовете за улично осветление на същата улица. Те ще бъдат окончателно завършени след приключване на ВиК дейностите в района. Предстои неработещото осветление на прилежаща близка улица (при Турския ресторант) поетапно да се приведе в съответствие с нормите.

По отношение на дупките в настилката зад автобусната спирка на ВСУ, предстои строителите да я възстановят. Поставянето на допълнителен контейнер за отпадъци ще стане след издаването на обекта, когато еколозите определят съответните габарити и място на кофите за смет. Там ще се добави и контейнер за зелен отпадък, веднага след като доставката на съдовете за Община Варна бъде осъществена.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/