in

Костадинов: Нямаме проблем да преодолеем противоречията си с ПП-ДБ. Имаме златен шанс

Кадър: Нова телевизия

Според лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов, независимо на кого ще бъде даден третият мандат, ключът е в ръцете на ПП-ДБ.

Според Костадинов вторият мандат е нулев и никой няма да подкрепи правителство на „разпадаща се политическа сила с неясно какъв председател, съпредседател и почетен председател“.

Лидерът на „Възраждане“ обяви, че 5 политически сили – „Въздържане”, ПП-ДБ, ИТН, БСП и „Величие” са обяснявали в предизборната си кампания как не бива да се допускат ГЕРБ и ДПС обратно във властта.

„Това е достатъчно добра основа за сформиране на мнозинство, дори временно”, смята Костадинов.

„Ние нямаме проблем да преодолеем противоречията си с останалите политически партии в парламента, включително с ПП-ДБ на базата на основния демократичен принцип – народовластието, изразено чрез референдуми”, посочи Костадинов.

„Ако ПП-ДБ надмогнат своето политическо его, а може би и политическо късогледство, е напълно възможно да се състави такъв кабинет. Имаме златен шанс да направим правителство, което да изолира ГЕРБ и ДПС”, допълни лидерът на „Възраждане“.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/