in

Става опасно в Гърция: Задават се мощни бури

Колаж: "Нова Варна"

На 4 юли (четвъртък) се очаква сериозно влошаване на времето в Гърция, предупредиха от Министерството на климатичните кризи и гражданската защита в страната.

Очакват се силни бури и гръмотевична активност от сутринта на Халкидики и съседните райони, предава гръцкото издание „Катимерини“.

По-късно през деня според прогнозите лошото време ще обхване и районите на Фтиотида, Фокида и Беотия в Централна Гърция, както и Атика, районите на Коринтия и Арголида на полуостров Пелопонес.

„Комисията за оценка на риска на извънредно заседание информира за опасни метеорологични явления в четвъртък“, каза министърът на климатичните кризи и гражданската защита Василис Кикилиас.

Той съобщи още, че предстои среща на координационния орган за гражданска защита, за да се постигане на максимална степен на готовност.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/