in

Виктор Орбан обмисля среща с Путин в Москва днес?

Снимка: Facebook/Orbán Viktor

Световни медии обявиха, че унгарският премиер Виктор Орбан възнамерява да се срещне с президента на Русия в Москва днес.

За това съобщиха радио „Свободна Европа“ и „Файненшъл таймс“ в четвъртък.

Руските информационни агенции цитираха говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, който нито потвърди, нито отрече посещението. Държавната информационна агенция РИА цитира думите на Песков, че Путин е имал „натоварен график“ в петък, за който Кремъл ще информира репортерите по-късно.

По повод слуховете за евентуална визита на Орбан в Русия председателят на Съвета на ЕС Шарл Мишел подчерта, че ротационното председателство на Европейският съюз няма мандат да преговаря с Русия от името на Общността.

Нека бъде ясно: Русия е агресорът, Украйна е жертвата. Не могат да се провеждат мирни преговори за Украйна без участието на Украйна, посочи още Шарл Мишел в социалната мрежа Х.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/