in

Кой е мъжът, откраднал пръстен за над 16 000 лв. от мол в София?

Снимката е илюстративна: Pixabay

Както ви съобщихме вчера, стана ясно, че на 29 юни тази година мъж е откраднал от магазин в търговски център в София пръстен с диамант с големина 1 карат от 18 карата бяло злато, тежащ 4,67 грама на стойност 16 200 лева. Въпросният мъж е рецидивист, издирван от Интерпол за серия кражби

В събота, около обяд, той влиза в магазин за бижута в столичен мол. Представя се за чужденец. Ивана е една от служителките, които го обслужват:

„Търсеше комплект на висока стойност с диаманти. През цялото време комуникирахме с преводача на телефона му, като твърдеше, че говори единствено турски и немски. Хареса един от нашите комплекти с диаманти на висока стойност. Каза, че няма достатъчно пари в брой и ще отиде да изтегли, като ще се върне след 10 минутки“, обясни Ивана пред бТВ.

Рецидивист отмъкна пръстен с диамант за над 16 000 лв.: Не му било за първи път

Веднага след като мъжът излиза – тя разбира, че един от пръстените липсва. А издирваният от Интерпол повече не се връща. Оказва се, че е откраднал златен пръстен с диамант на стойност над 16 хиляди лева.

„Първото ни впечатление беше, че се държеше странно. Постоянно се оглеждаше. Беше с шапка и не я сваляше, държеше си суитчъра на рамо. Това много ни привлече вниманието. Въпреки че ни питаше за скъпи бижута на по-висока стойност, бързаше, опитваше се по-бързо да се случват нещата, оглеждаше се дали едната колежка го гледа, дали другата, постоянно насочваше вниманието към преводача“, сподели още Ивана.

Сигнал е подаден в Четвърто районно управление. Мъжът се оказва 52-годишен рецидивист – български гражданин.

По думите на старши инспектор Лилияна Узунува той говори добре български.

„Лицето е установено и задържано в рамките на три дни. От 2021 година е обявен за издирване от 11 районни управления, от няколко дирекции на МВР извън столицата. Обявен е за издирване и от Интерпол. Има влязла в сила присъда, води се и беглец от затвора“, каза още инспеторката.

След претърсване на дома му е намерен и диамантеният пръстен, голяма сума пари, както и множество други предмети.

В магазина заподозряват, че представяйки се за чужденец, се е опитал да ги разсее.

„Вероятно неговата практика е да говори на чужд език, да се представя за чужденец и предвид това, че ние не го разбираме, да фокусира вниманието изцяло върху комуникацията и върху това да се разберем“, добави продавачката Ивана.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/