in

Практики на ученици от ПГИ „Д-р Иван Богоров“ в Дъблин

Снимка: Практики на ученици от ПГИ „Д-р Иван Богоров“ в Дъблин

Петнадесет възпитаници на Професионалната гимназия по икономика  „Д-р Иван Богоров“ във Варна посетиха Дъблин в началото на май 2024 г., по проект 2023-1-BG01-KA121-VET-000127570. Там те работиха като стажанти в ирландски компании, където развиха както професионалните, така и езиковите и социалните си умения.

По време на двуседмичната мобилност единадесетокласниците се включиха в работни екипи на различни търговски компании, адвокатски кантори, сервизи за поддръжка и ремонт на компютри, центрове за социална подкрепа и фирми за съхранение и управление на архиви. Те актуализираха продуктова и ценова информация, заснемаха и обработваха видео материали, подготвяха рекламни постери и съдържание за социалните мрежи. Някои от тях извършваха ремонт на лаптопи и телефони, обслужваха клиенти и плащания, обработваха финансови и търговски документи, както и архиви на фирми. В адвокатските кантори участваха в подготовката и администрирането на съдебна документация.

Мобилността предостави възможност на учениците за развитие и надграждане на знанията и уменията, свързани с професионалната им подготовка в училище.

Работодателите на учениците дават висока оценка за тяхната отговорност, организираност, мотивация за саморазвитие, креативност и дигитални умения. Освен това, младите стажанти развиха своите комуникативни и езикови умения, адаптивност, умения за работа в екип и управление на времето – все ключови фактори за професионален успех.

След завръщането си учениците споделиха своя опит и впечатления от практиката по време на отчетна среща с родители, учители и съученици. Те участваха и в кръгла маса на Втората ученическа конференция „Varna Smart Challenge“ в гр. Варна, където обсъдиха ползите и предизвикателствата на международната мобилност, културното многообразие и новите знания, които са придобили.

Всички участници изразиха благодарността си към програма Еразъм + за предоставената възможност да разширят своите хоризонти и да развият способностите си.

ПГИ „Д-р Иван Богоров“ ще продължи да организира практики за своите ученици в европейски държави благодарение на присъдената Акредитация за осъществяване на мобилности по програма Еразъм +.

Този материал е създаден с финансовата подкрепа на Европейската комисия и Националната агенция по програма „Еразъм+“. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи единствено от ПГИ „Д-р Иван Богоров“. Европейската комисия и Националната агенция не поемат отговорност за начина, по който представената информация може да бъде използвана.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/