in

Синоптик предупреди за задаващ се сух период в България: Какви ще са температурите?

Снимка: Pixabay

Синоптикът Петър Янков прогнозира, че предстои продължителен сух период, който ще трае до средата на следващата седмица. 

В този период максималните температури ще бъдат между 35 и 40 градуса. 31-36 градуса пък ще бъдат температурите този уикенд, като София ще бъде най-хладната столица на Балканите, казва синоптикът пред Bulgaria ON AIR.

По цялото Средиземноморие времето ще бъде топло и без валежи. Проливни валежи ще има в Северна Италия, уточни Янков.

Синоптикът добави, че между 24 и 26 градуса е температурата на морската вода по нашето Черноморие. През почивните дни вълнението на морето ще се усилва, ще започне да отслабва от понеделник и ще се появи мъртво вълнение, предупреди Янков.

„Почти цялата следваща седмица ще мине на фона на горещото време, разхладителни валежи ще има в сряда и четвъртък, включително по Черноморието, където температурите ще се движат около 30 градуса“, каза още синоптикът.

Прохлада може да намерим по планините, където дневните температурите ще бъдат между 14 и 18 градуса.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/