Категории: Варна

ОП „ТАСРУД“: С приложението TicketVarna може да се закупи 24-часов билет

Реклама

Чрез мобилното приложение TicketVarna вече може да бъде закупен 24- часов билет, съобщават от Общинското предприятие „ТАСРУД“, което отговаря за продажбата на превозни документи за обществения транспорт във Варна.

Билетът е с валидност 24 часа и влиза в сила от часа от датата на закупуването му. Ако бъде закупен от машините за продажба в автобусите и на спирките, целодневният билет важи до 23:59 ч. на същия ден, независимо от часа на закупуване. Услугата чрез приложението е достъпна от 5 юли 2024 г. Цената на билета е както и досега – 4 лева. В полза на гражданите е периодът на неговата валидност.

С приложението TicketVarna пътуването в градския транспорт е по-изгодно, напомнят от ТАСРУД: стойността на едно пътуване за един час е 1 лев, а за 90 минути – 1,50 лв.

Заради проблеми с автоматизираната билетна система и в частност зачестилите хулигански посегателства над монтираните валидатори в автобусите е преустановена продажбата на предплатени карти за пътуване в градския транспорт, съобщават още от ОП „ТАСРУД“.

Пътниците, които вече са закупили предплатени карти, могат да продължат да ги ползват до изчерпване на ресурса в тях в превозни средства с работещи валидатори. Ако предплатената карта не се ползва в период от 6 месеца от датата на закупуване, тя ще бъде блокирана автоматично. От предприятието призовават гражданите в останалите случаи да закупуват онлайн билет, абонаментна карта или хартиен билет от машина.

Община Варна работи по цялостна промяна и модернизация на системата за продажба на билети. Очаква се тя да бъде внедрена до края на годината и да дава възможност пътниците да си закупуват превозни документи по всички възможни начини – физически, картови и електронни.

От ТАСРУД напомнят още, че докато влезе в сила новата технологична система, на нередовните пътници ще се налагат глоби. Засиленият контрол ще продължи през следващите месеци съгласно нормативните изисквания на Наредбата за реда и условията за пътуване в обществения транспорт на община Варна.

От предприятието благодарят за разбирането от страна на гражданите, проявено в преходния период на усъвършенстване на автоматизираната билетна система и съветват пътниците да използват приложението на нередовните пътници, затова съветват да се използва приложението TicketVarna.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Утре имен ден празнува едно много интересно име

Утре, на 22  септември православният календар отбелязва Преп. Йона. (Йон означава гълъб). Имен ден празнува…

преди 44 минути

Какво ще бъде времето по Северното Черноморие в неделя

През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър…

преди 47 минути

Балчик празнува 84 години от връщането към пределите на България

На 21 септември 2024 г., традиционно бе отбелязана годишнината от връщането на град Балчик към…

преди 52 минути

България се готви да посрещне един от най-великите си дни

Независимостта на България е провъзгласена на 22 септември (5 октомври нов стил) 1908 година в…

преди 57 минути

До часове настъпва астрономическата есен в България

Астрономическата есен през 2024 година настъпва на 22 септември в 15:43 часа и свършва на…

преди един час

Официално: Йорданка Фандъкова се завръща

Стана ясно, че от ГЕРБ-СДС вече са готови и обявиха част от водачите си в…

преди един час