in

НИМХ обяви: Идва дъжд

Снимка: Pixabay

От НИМХ представиха своята прогноза за времето за периода от 18 до 23 юли. Според синоптиците се задават валежи от дъжд и леко захлаждане

В четвъртък все още ще бъде много горещо, сутринта – и предимно слънчево. В следобедните часове ще се развие купесто-дъждовна облачност, на места в северните и планинските райони ще превали и прегърми.

В петък, през почивните дни и в началото на следващата седмица въздушната маса над страната ще е неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, и на повече места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки.

В източните райони вятърът ще остане слаб до умерен, от североизток, а в останалата част от страната ще е почти тихо или със слаб вятър. До неделя температурите ще се понижават още и в неделя максималните ще са между 28° и 33°, в понеделник отново ще започнат да се повишават.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/