in

Във Варна ще демонстрират техниката оримото

Снимка: РБ "Пенчо Славейков" - Варна

От Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ съобщават за медия „Нова Варна“, че на 18 юли 2024 г. Варненската библиотека посреща Соня Първанова от НЧ „Христо Ботев“ гр. Рила, която ще демонстрира техниката оримото в творческа работилница за деца.

Оримото е техника, подобна на оригами, която с малко сгъвания, изрязвания и украса вдъхва нов живот на отчислените книги. Пътуващият проект Ars In Libro или Изкуство в книга показва как вместо да изхвърлим старите книги на боклука, може да ги превърнем в произведения на изкуството.

По време на работилницата Соня Първанова ще демонстрира базовите техники на оримото и ще покаже готови експонати, част от пътуващата изложба към проекта.

Творческата работилница е част от ежегодната Ваканция в библиотеката, в която в продължение на два месеца заедно с нашите малки читатели четем, играем и творим, посочват от библиотеката.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/