in

Какво се случи с обграденото от адски пламъци село в България?

Кадър: Нова телевизия

Припомняме, че вчера голям пожар се разпали край село Воден, област Ямбол. Той обгради селото от три места и се наложи евакуация на хората.

„Спокойно премина нощта в село Воден. Голяма част от пожара в селото и покрай него е овладян. Вчера в действителност ситуацията в населеното място беше тежка“, коментира тази сутрин служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

Пожар обгради българско село от три страни: Хората се евакуират сами (ВИДЕО)

„Допълнителни трудности създаде постоянно обръщащата се посока на вятъра. На терен имаше 25 екипа на пожарната, хеликоптер на армията, доброволци и служители на стопанствата. Голяма част от жителите отказваха да напуснат своите домове и по тази причина бяха принудително изведени“, обясни той.

В село Воден има засегнати 35 къщи. 20 от тях са били необитаеми. В гасенето са участвали и огнеборци от Турция с шест пожарни автомобила, тежкотоварен булдозер и два грейдъра, предава бТВ.

Още днес започва описването на щетите.

„Не допуснахме да има човешки жертви“, каза още министърът.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/