in

Музикалният фестивал „Екзит“ идва във Варна: Обявиха планираните дати

Кадър: Youtube/EXIT Festival

По първоначална информация фестивалът във Варна се очаква да се проведе през месец август. Планираните дати за събитието са 16, 17 и 18 август. 

Организаторите на музикалния фестивал „Екзит“ обявиха ново събитие – фестивал във Варна, България тази година като пилотен проект, като планът е догодина това да се превърне в голямо фестивално събитие с много сцени и изпълнители, съобщава Танюг. Според директора и основател на фестивала Душан Ковачевич, „Екзит“ разширява мрежата от фестивали в региона и остава една от най-важните фестивални групи в света.

„Щастлив съм да обявя сътрудничеството на два фестивала, в Нови Сад и във Варна. Догодина фестивалът ще бъде голям, след като тази година двата града бяха побратимени“, каза Ковачевич. Той добави, че тази година фестивалът ще бъде на по-голяма сцена с разнообразна програма, а догодина фестивалът ще бъде още по-голям, защото българите са едни от основните посетители на фестивала „Екзит“ в Нови Сад.

Секретарят по културата на Нови Сад Далибор Розич каза, че „Екзит“ работи върху регионалната интеграция от двадесет години, предава БТА.

„“Екзит“ самостоятелно допринася за всичко това. Чрез своята културна програма фестивалът също допринася за развитието на нашия град, когато говорим за културен туризъм, от който градът може да се развие“, каза Розич.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/