in

Песков с предупреждение към България

Снимка: Twitter/@ peyamakurd

От Кремъл обявиха, че виждат „концентрираното присъствие“ на военни кораби на НАТО в Черно море като заплаха за Русия. В тази връзка Русия ще разглежда всякакви планове за установяване на постоянно присъствие на военни кораби на НАТО в Черно море като заплаха, като се има предвид участието на алианса в конфликта в Украйна.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков направи забележката, запитан от репортери по време на конферентен разговор относно новата стратегия за морска сигурност на украинския президент Володимир Зеленски. Зеленски е говорил за необходимостта да се гарантира, че руският флот няма да доминира в Черно море.

„Разбира се, че концентрираното присъствие на кораби на НАТО – обръщаме внимание на България и Румъния, крайбрежните държави, които са членки на (НАТО) – разбира се, това представлява, особено в сегашната ситуация, допълнителна заплаха за Русия“, каза Песков пред репортери, предава Ройтерс.

„Разбира се, Русия ще вземе всички необходими мерки, за да гарантира собствената си сигурност.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/