in

Стана ясна съдбата на втория мандат за правителство: Какво следва?

Кадър: БНТ

Стана ясно, че ПП-ДБ ще върнат втория мандат за правителство неизпълнен. От ПП-ДБ обявиха, че в рамките на вчерашния ден са провели срещи с останалите парламентарни групи.

„Стана ясно, че няма подкрепа за нашия подход – първо антикорупционни закони, след което разговори за правителство. Това ни поставя в ситуация да не можем да реализираме втория мандат. Заради това в момента, в който президентът ни покани, ние да отидем и да го върнем неизпълнен“, заяви депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов.

Кирил Петков благодари на Румен Радев за възможността да проведат разговорите и „да тестваме дали в 50-ото НС има воля да се справим с корупцията и зависимостите“. Той посочи, че няма да злоупотребяват с времето и са готови да върнат мандата в първия удобен за президента момент.

По отношение на третия мандат Николай Денков каза: „Няма смисъл да обсъждаме какво ще се случи в хипотетична ситуация. Нека видим кой ще бъде негов носител, какво ще бъде предложението и тогава ще решим.“

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/