in

Съдът наложи най-тежките мерки на мъжа и жената, опитали да крадат кабели от хотел в Златни пясъци

Колаж: "Нова Варна"

От Районен съд – Варна съобщават за медия „Нова Варна“, че съдът е наложил най-тежките мерки за процесуална принуда спрямо две лица, привлечени като обвиняеми за опит за кражба на кабели от ел. инсталацията на хотел

Мерки “задържане под стража” взе Районният съд във Варна по отношение на 35-годишна жена и 34-годишен мъж, привлечени като обвиняеми за опит за кражба в съучастие на снопове медни проводници, след като е била срязана ел. инсталацията на хотел в Златни пясъци.

Съдът счете, че са налице обосновано предположение за авторство на инкриминираното деяние, както и опасност обвиняемите да извършат престъпление или да се укрият. 34-год. мъж има обременено съдебно минало, не живее на постоянния си и настоящ адрес, често сменя квартири, с цел да не бъде установено неговото местонахождение. 35-год. жена също не живее на регистрираните си адреси, привлечена е като обвиняема за престъпление, извършено при условията на опасен рецидив. Тя е осъждана, като настоящото деяние се явява осъществено шест месеца след като е изтърпяла наказание лишаване от свобода при строг режим – обстоятелство, което обуславя високата степен на обществена опасност на дееца.

3-дневен е срокът за обжалване на наложените мерки. В случай на жалби делата са насрочени за разглеждане пред Окръжния съд за 24 юни от 13 часа.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.