Категории: Варна

Утре е пореден напечен ден в Североизточна България: Отново забрани по пътни участъци в област Варна

Реклама

От Агенция „Пътна Инфраструктура“ (АПИ) съобщават за медия „Нова Варна“, че за пореден ден, утре (19 юли, петък) от 13 ч. до 21 ч. поради очакваните високи температури се ограничава движението за камиони над 20 т по пътни участъци в четири области от Североизточна България

Това се случва поради очакваните високи температури над 35 градуса. Ще бъде ограничено движението на камиони над 20 т по пътни участъци на територията на областите Варна, Разград, Шумен и Силистра.

В областите Шумен и Варна временно ще бъде ограничено движението в отсечка от АМ „Хемус“ от 311-и км при Буховци до 376-и км при Невша и от 376-и км до 425-и км в област Варна.

Забрана се въвежда и по път I-4 Търговище – Шумен, в отсечката Черенча – п. в. „Белокопитово“ /от 250-и км до 258-и км/.

На териториите на областите Шумен и Разград тежкотоварните превозни средства ще бъдат ограничавани за движение в участъка от път I-2 Русе – Шумен – Варна, а в областите Силистра и Шумен по първокласния път I-7 Силистра – Шумен.

Спирането на тежкотоварния трафик в определени участъци от републиканската пътна мрежа в следобедните часове, когато температурите са най-високи, е за да се минимизират рисковете от деформации на пътната настилка и да се опази живота и здравето на пътуващите.

При спиране на движението тежкотоварните автомобили ще изчакват извън пътното платно на определени места, без да пречат на останалите участници в движението. Ограничението не се отнася за моторни превозни средства, превозващи бързоразвалящи се храни, товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Пиян мъж нападна и удари в лицето бременна украинка в центъра на Варна

Потърпевшата е 38-годишна бременна украинка, която изкарва парите си като уличен музикант. Вероятно повечето от…

преди 6 минути

Във Варна предстои най-голямата образователна конференция за SEL у нас

Морската столица ще е домакин на VI Национална конференция за социално-емоционално изучаване (SEL) „Учители на…

преди 15 минути

НИМХ обяви жълт код за валежи за Бургас: Ето къде по Черноморието вълнението на морето ще бъде 4 бала

НИМХ обяви жълт код за значителни валежи в южните райони на област Бургас за днес…

преди 17 минути

Днес спират тока на тези места във Варна и областта

На 20.09.2024 г. В периода 8:00 ч. до 17:00 ч. Поради обезопасяване на съоръженията за…

преди 28 минути

Значителна ще бъде облачността по Черноморието днес

От НИМХ прогнозират, че днес по Черноморието облачността ще бъде значителна. Очаква се максималните температури…

преди 3 часа

ЦИК излезе с категорична позиция във връзка с твърдения за хартията за машинно гласуване

Според ЦИК подобни "неверни твърдения" целят да всеят недоверие в машинното гласуване.  От ЦИК са…

преди 16 часа