in

Повратен момент за ДПС: Какво се случва още днес?

Кадър: Novini.bg

ДПС се събира на заседание за поисканите от Ахмед Доган оставки. Това се случва по желание на структурите на ДПС от цялата страна. Изключеният от парламентарната група на ДПС Тимур Халилов обяви, че се свиква заседание заедно с изключените и напусналите парламентарната група, за да потвърдят искането за оставки – на Делян Пеевски и останалите.

Заседанието започва от 11 ч. в петзвезден хотел в София. Напрежението в ДПС беше породено от гласуването на проектоправителството на ГЕРБ-СДС с премиер Росен Желязков на 3 юли.

Джевдет Чакъров след срещата: Активът каза „ДПС без Пеевски“ (ВИДЕО)

В ефира на бТВ в деня на гласуването на правителството Рамадан Аталай обяви, че Ахмед Доган е поискал движението да не го подкрепя. Същия ден той беше изключен от парламентарната група на ДПС.

Част от депутатите на ДПС гласуваха „против“ проектокабинета „Желязков“. Последва среща на 6 юли с тях на Ахмед Доган в лятната му резиденция „Росенец“ край Бургас.

На 7 юли Пеевски излезе с писмо, озаглавено „Няма тема „Доган – Пеевски“, има тема „Пеевски и дерибеите“. На следващия ден той се срещна в хотел в София с областни председатели на партията.

На 10 юли Доган призова за оставката на Пеевски и написа, че в Движението има опит за вътрешнопартиен преврат, „за да се използва партийната власт за лични и групови интереси, и най-вече да се промени политическият профил на партията“.

Почетният председател поиска оставките и на още петима членове на ръководството на партията.

Последва отговор от председателя на ДПС Делян Пеевски. Той обяви, че никой не може да спре новото начало.

На 11 юли 17 депутати бяха изключени от парламентарната група на ДПС, а още няколко напуснаха след това сами.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/