in

200 овце изгоряха при огнена стихия в Харманли: Пламъците изпепелиха и вили

Снимка: Pixabay

Пламъци обхванаха вили в Харманли а пожарът се разпространи в опасна близост до бензиностанция. Изгоря и кошара с 200 овце. Вчера късно вечерта в гасенето на пожара се е включил и хеликоптер.

По думите на Димитър Чакалов, директор на областната пожарна служба, пожарът към момента е локализиран. Цялата засегната площ е около 1000 дка.

„Изгорели са 10 вили, частично засегнати са 6 халета, а една кошара с овце е унищожена, плюс 150 дка боров масив“, каза той. „Имаше опасност огънят да мине от другата страна на пътя и да засегне голямата вилна зона зад нас“, добави Чакалов.

В близост до огнището е разположената и бензиностанция.

Двама пожарникари са пострадали в пожара. По думите на Чакалов лицата им са обгорени, но са се включили отново в борбата.

Кошара с 200 овце изгоря. По думите на собственика 70 са били агнета. „Отворих кошарата, но не излизаха. Всичко изгоря, имах и две вили“, каза той пред Нова телевизия.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/