in

Браво, Радина: Ти прослави цяла България

снимка: Кадър sportal

Стана ясно, че Радина Величкова спечели златния медал в бягането на 100 метра при девойките на европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки до 18 години в Банска Бистрица, Словакия.

16-годишната Величкова финишира за 11.46 секунди, с което постави национален рекорд на България при девойките и донесе първа титла за страната в тази възрастова група от европейската надпревара. Втора след българката финишира французойката Шаде Лапорал с 11.54 секунди. Тройката допълни естонката Мия От с 11.62 секунди, предава Националното радио.

Половин час преди триумфа на Величкова Християн Касабов завоюва първия медал за България в бягането на 110 метра с препятствия, като се нареди трети. Момчето финишира за 13.47 секунди, като за място на почетната стълбичка изпревари с една хилядна британеца Тоби Райт. Шампион стана италианецът Киян Ескалона с 13.22 секунди, а втори е французинът Люка Домерге с 13.34 секунди.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/