in

Взрив край язовира Газивода в Косово: Курти обвини Сърбия за инцидента

Снимка: Google Maps

Имало е експлозия край езерото Газивода в Косово. Съобщава се за два повредени автомобила, но за щастие няма пострадали хора.

Взривно устройство е било поставено вчера (21 юли, неделя) следобед близо до изкуственото езеро Газивода (Уйман) в северозападно Косово.

Новината беше потвърдена в изявление за медиите от заместник-директора на полицията в Северния регион Ветон Елшани, който каза, че експлозията е избухнала около 14:30 часа.

Няма пострадали, но поне две коли са повредени.

Премиерът на Косово Албин Курти заяви тази сутрин в социалната мрежа Facebook, че взривът е резултат от хвърлена ръчна граната и заяви, че институциите по сигурността ще разкрият извършителите и ще ги изправят пред правосъдието.

Курти обвини Сърбия за инцидента, заявявайки, че загубата на влияние на Сърбия над Северно Косово води до агресивни действия.

Язовир Газивода се намира на територията на Косово, а по-малка част достига до Сърбия.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/