in

Който цапа във Варна ще бъде посочван на картата

Снимка: "Нова Варна"

Община Варна изготвя интерактивна карта на най-замърсените места в града, научи медия „Нова Варна“. С помощта на интерактивната карта ще бъде постигнато систематизиране на цялата информация за състоянието на сметосъбирането и сметоизвозването в града.

Целта е върху нея да бъдат нанесени броят и местата, където са разположени контейнерите за смесени битови отпадъци.

На картата ще бъдат обозначени и местата, за които има най-много подадени сигнали за нерегламентирано изхвърляне, натрупване на едрогабаритни или друг вид отпадъци, за непочистени райони около съдовете. Това ще помогне на администрацията при изготвяне на анализ за броя и местата за поставяне на съдовете за смет.

От районните администрации също ще подадат данни за попълване на интерактивната карта. Всички сигнали ще бъдат проверявани и препратени до сметопочистващата фирма. Въз основа на събраната информация ще се набележат и нови места за евентуално разполагане на контейнери там, където това е възможно с оглед на обслужването им, стана ясно по време на срещата.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/