in

Тръмп: Камала Харис е луда

Кадър: Youtube/Người Miền Tây/Fox News

Припомняме, че в неделя президентът на САЩ Джо Байдън направи зашеметяващото си изявление, че ще се оттегли от изборите. Скоро след това Байдън подкрепи Камала Харис, която бързо спечели подкрепа от демократите, за да бъде номинирана от партията. Не закъсня и реакцията на Доналд Тръмп, който атакува Харис с набор от критики.

„Бъдете сигурни, ние сме 100% готови“, каза старшият съветник на Тръмп Тони Фабрицио на Националния конгрес на Републиканската партия миналата седмица.

И все пак сътресението по-малко от четири месеца преди деня на изборите поставя нови предизвикателства пред екипа на Тръмп, който доскоро в кампанията си беше фокусиран най-вече върху контраста на енергичността и умствената острота на бившия президент с тези на Байдън. Сега Тръмп ще се изправи срещу нов, все още неопределен противник в момент, когато гласоподавателите ясно показаха, че са разочаровани от сегашния си избор и отчаяно търсят нови, по-млади възможности, предава ABC News.

Въпреки че сътрудниците на Тръмп искаха Байдън да остане в надпреварата, те твърдяха, че кампания срещу Харис – която според тях е най-вероятният кандидат на Демократическата партия – не би била чак толкова различна от тяхната надпревара срещу Байдън.

Те ще се опитат да я обвържат с това, което смятат за провали на администрацията на Байдън, казвайки, че Харис е съучастник във всичко, което се случи под наблюдението на Байдън.

В изявление в неделя, в отговор на новината, старшият съветник на кампанията на Тръмп Крис ЛаКивита и колегата от ръководителя на кампанията Сузи Уайлс се противопоставиха на Харис, настоявайки, че тя „ще бъде дори ПО-ЗЛЕ за хората от нашата нация от Джо Байдън“.

Те също така ще продължат да я обвиняват, че е част от прикриването на влошеното здраве на Байдън, вярвайки, че избирателите са загубили доверие в демократите и пресата, защото не са успели да хвърлят светлина върху слабостите на Байдън по-рано. И те ще атакуват нейното досие в Калифорния, където тя е била окръжен прокурор и главен прокурор, преди да бъде избрана в Сената.

На митинга си в Мичиган в събота вечерта Тръмп анкетира тълпата, питайки дали предпочитат той да се изправи срещу Байдън или Харис. Тълпата избухна в аплодисменти, когато Тръмп спомена Байдън. Името на Харис беше посрещнато с освирквания.

Той също така продължи да се подиграва на смеха на Харис и я нарече „луда“.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/