Категории: Черноморие

110 лв. за 15 мин. джет: Ето какви са цените на атракциите по родното Черноморие

Реклама

Независимо дали сте любители на адреналина или предпочитате по-спокойни водни занимания, Българското Черноморие е доста популярна дестинация за лятна почивка, тъй като морските ни курорти предлагат голямо разнообразие от преживявания. Но кои са основните развлечения и екстри по морето у нас и какви са техните цени за 2024 година?

На Златни пясъци и Слънчев бряг има многобройните възможности за забавления. Наемането на шезлонг и чадър там е средно около 25-30 лева на ден. Луксозните плажни кабани, които предлагат повече комфорт, струват около 100 лева и включват шезлонги, чадър и обслужване. На някои от тях клиентите получават от заведението напитки и плодове, съобщава бТВ.

Въпреки плажовете, за много семейства с деца аквапарковете са любима атракция. Тази година цените за целодневен престои варират между 65 и 78 лева за възрастен, като зависи от датата на посещение. Проверката на бТВ показва, че при децата, високи под 1,30 м, таксата е между 51 и 58 лева. За почиващите това включва шезлонги, чадъри, както и разнообразни шоу програми, събития и DJ партита. Аквапарковете разполагат и с зона за храни и напитки, където клиентите трябва да доплатят.

Водните атракции са едни от най-желаните забавления. Сред най-предпочитаните са управление на джет, парасайлинг или наемане на надуваем диван или банан.

В Слънчев бряг за 15 мин. на джет цената е 110 лв., а за 20 мин. – 120 лв. Преди да се качат желаещите преминават през инструктаж и получават съответния екип. Цената на надуваемите банани е около 20 лева за 10 минути.

За тези, които искат да изпитат тръпката от полета над водата, парасейлингът е подходящо преживяване. Това е екстремен спорт, който комбинира елементи от парашутизма и водните спортове. Издигането и кацането се извършват от и върху борда на специална лодка. В Созопол цените са 150 лв. за един човек и 180 лв. за двама.

Уиндсърфингът е подходящ за места с ветрови условия като Созопол. Уроците за начинаещи, които включват оборудване и инструктор, струват около 80 лева за два часа. За любителите на подводния свят, гмуркането с инструктор в Несебър е страхотен избор, като цената за еднократно гмуркане е около 90 лева на човек. В цената се включва инструктаж и екипировка.

Разходки с лодка и риболов
Разходките с лодка са отличен начин да се насладите на морската красота и да разгледате крайбрежните забележителности. В Несебър, едночасовата разходка с лодка струва около 25 лева на човек. Риболовът е също популярен и местността предлага организирани риболовни турове.

Цената за такъв тур е около 70 лева на човек за четири часа. Около Варна летовниците могат да наемат каяк по река Камчия, който ще им струва около 50 лева на човек за половин ден, а разходките с лодка са около 30 лева на човек за час.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Без ток в този район на Варна точно в неделя

Поради профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на:…

преди 46 минути

Днес настъпва астрономическата есен

През тази година астрономическата есен ще настъпи на Деня на независимостта на 22 септември в…

преди един час

Варна отбелязва 116 години от Независимостта на България(ПРОГРАМА)

Днес Варна отбелязва 116 години от Независимостта на България с тържествено честване, което ще де…

преди един час

Честит празник, България:116 години независимост

На 22 септември честваме на 116-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България. На 22…

преди един час

Навършват се 103 години от смъртта на Иван Вазов

Днес, на 22 септември се навършват 103 години от смъртта на Иван Вазов. Сърцето на…

преди един час

Честит имен ден на всички, които празнуват днес

Днес, на 22 септември православната църква почита Св. свщмчк Фока, еп. Синопийски. Св. прор. Йона.…

преди един час