in

Премиерът: И пострадалите при пожарите могат да бъдат настанявани в хотели, както украинците

Кадър: Нова телевизия

Днес, преди началото на редовното заседание на МС, служебният премиер Димитър Главчев обяви, че в България действащи пожари вече няма. 

По думите на Главчев принос за това имат както пожарникарите, военнослужещите и доброволците, така и министрите от кабинета.

Служебният премиер подчерта, че фургоните, в които ще бъдат настанявани хора, останали без домове след огнения ад, ще бъдат с всички необходими условия.

„Не е редно да се снимат фургони, в които никой не е настанен”, посочи премиерът. По думите му има възможност и пострадалите при пожарите да бъдат настанявани в хотели, точно както украинските бежанци у нас.

Служебният министър-председател подчерта, че МС подготвя както полагащите се по закон помощи за пострадалите от пожарите земеделски производители, така и нови. С това ще се занимаят Социалното, Финансовото и Земеделското министерства. Кабинетът ще опита да изплати компенсации и на нерегистрираните земеделци.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.