in

Бившата полицайка Симона Радева отива на съд

Снимка: Facebook

Стана ясно, че Софийска районна прокуратура е предала на съд бившия полицейски служител С.Р. заради това, че на 5 юли 2022 година в столицата, в качеството си на полицейски орган – младши инспектор-полицай в група „Охрана на обществения ред“ на сектор „Охранителна полиция“ към 01 РУ-СДВР, е спомогнала Георги Семерджиев , да бъде осуетено наказателно преследване срещу него.

Обвиняемата С.Р. осъществила деянието чрез осигуряване на метална стълба, с която Георги Семерджиев се изкачил до терасата на жилището си, находящо се в София. По този начин той влязъл вътре и се укрил.

Колаж: „Нова Варна“

В хода на досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства за авторството и вината на обвиняемата за престъпление по чл. 294, ал. 4 вр. ал. 1 НК, поради което Софийска районна прокуратура е внесла делото в Софийски районен съд с обвинителен акт.

По досъдебното производство са разпитани осемнадесет свидетели, назначени са експертизи, приобщени са веществени доказателства и относими документи, съобщиха от пресцентъра на СРП.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/